1. PREVENTIA
Surplusul de acid lactic secretat de musculatura este normal in conditii de efort. Musculatura insa nu secreta aceasta substanta in cantitati in care ea sa produca inflamarea grava a tesuturilor, cum este cazul uneori in febra musculara. Scaderea pH-ului mai mult decat intentioneaza organismul, se produce datorita starii de ACIDOZA, provocata de o alimentatie necorespunzatoare.
Principalul vinovat al starii de acidoza este de departe consumul de LAPTE si lactate de orice fel (de la laptele simplu, pana la iaurt, branzeturi, frisca, smantana, sau orice alta forma de conditionare a acestui aliment).
Pentru a preveni febra musculara, eliminati cu desavarsire din alimentatia voastra tot ce are legatura cu laptele! De asemenea, puneti accent in alimentatia voastra pe mancarea de origine exclusiv vegetala, nerafinata si cat mai putin prelucrata; aceasta are ca efect ALCALINIZAREA intregului organism, ceea ce va contracara si va echilibra pH-ul si in zona fibrelor musculare, impiedicand inflamarea acestora dupa efort.
2. EVITAREA INSTALARII febrei musculare dupa efort
Daca nu ai facut inca nimic in domeniul preventiei (vezi punctul anterior), POTI SCAPA DE DUREREILE DE A DOUA ZI printr-o metoda EXTREM DE SIMPLA:
Dupa efort, DAR NU LA MAI MULT DE 15 MIN de la incheierea acestuia (asadar, pana mai esti incalzit/incalzita), ia o lingurita cu varf de BICARBONAT DE SODIU simplu, alimentar. Bicarbonatul se ia CA ATARE (nu dizovat sau indulcit si nici stins cu otet!), si se inghite pur si simplu, cu ajutorul unui un pahar mare de apa!
Bicarbonatul de sodiu nu este un medicament, el este produs si la noi in organism de catre pancreas. Din pacate, natura nu a prevazut ca omul va bea vreodata laptele altei specii Acest aliment e normal sa fie atacat in stomacul nostru, mai ales ca contine cantitate dubla cazeina decat laptele de mama, o substanta extrem de nociva in aceste cantitati pentru om… Dar, in fine, ideea e ca, de aceea pancreasul nu a fost prevazut „din fabricatie” sa produca cantitati atat de mari de bicarbonat.
ÎN CONCLUZIE:
Suplimentarea cu bicarbonat de sodiu din comert nu produce nici un fel de efecte secundare (in afara celui de balonare trecatoare in primele minute, descris mai sus, pana cand gazul generat apuca sa urce spre esofag, de unde va fi eliminat printr-un... ragait. Sanatos, chiar daca destul de nepoliticos!).