top of page
Caută

Adevărul despre APA MINERALA

Actualizată în: 29 aug. 2019

(Clarificare: si apa plata este tot minerala, doar ca nu e carbogazoasa) __________________________________________ Apa minerala din comert (indiferent ca e carbogazoasa sau nu) are PREA MULTE MINERALE, dar mai ales are PREA MULT CALCIU. Stiu, e altfel decat zic reclamele, dar asa zic si despre lapte, cat e de bun pentru oase, sau despre carne, ce multă energie ii dă ciobanului vorbaret... ADEVARUL INSA DESPRE APA MINERALA este ca ea perturba grav balanta Ca-Mg, care oricum e deja dezechilibrata de o nutritie prea saraca in legume si fructe!...

Da, corpul nostru are nevoie de minerale, DAR E FACUT SA LE IA DIN HRANA si NU DIN APA! (intrebati profesorii de anatomie despre biodiosponibilitatea mineralelor...)

Apa este cel mai important nutrient pe care îl consumăm. Ea este mediul în care se întâmplă toate procesele din organism, motiv pentru care trei sferturi din acesta este constituit din apa (copii 75% - vârstinici 60%), în diverse forme.

Fără apă nu rezistăm mai mult de câteva zile, ea fiind vitală pentru funcționarea tuturor părților și proceselor din corpul nostru. Chiar și un deficit de 2% în hidratare determină pierderea unei părți a abilităților cognitive și a reflexelor musculare.

E interesant cum longevitatea este prezentă pe glob chiar în zonele în care hidratarea oamenilor e corectă și mișcarea zilnică – moderată dar constantă – face să circule apa corect în organism, prin sistemul limfatic (deplasări pe jos, urcat și coborât de pe munte, ridicat diverse obiecte, muca în gospodărie etc).


E important însă ca să știți că o hidratare ideală este cea în care 80% din apă vine din hrană (legume și fructe), unde în celulele vegetale apa e sub formă de hidrat de hidroxid (sau apă hidrogenată - H3O2), mult mai ușor de absorbit și cu o eficienta incomparabil mai mare în asimilarea acesteia, tocmai pentru că este forma de apă existentă și în celulele noastre.


Restul de 20% ar trebui să vină dintr-o sursă pură. Ea ar trebui să nu conțină impurități sau microorganisme, dar nici clor, fluor, sau cantități mari de minerale.


CAND BEM APA?


Cel tarziu cu 30 de minute înainte de masă și cel mai devreme cu 30 de minute după.

Deloc în timpul meselor, întrucât ea diluează nepermis de mult sucurile gastrice, subminând atât efectul de dizolvare, dar mai ales cel antibactericid, antifungic și antimicrobian al acidului clorhidric, permițănd astfel pătrunderea în colon a acestor agenți distructivi. Cand apa vine cu prea multe minerale dizolvate in ea, acestea vor declansa in timp afectiuni serioase. Cea mai neplacuta dintre ele este formarea de pietre la rinichi. Stiati ca frecventa aparitiei calculilor renali a crescut exponential odata cu obiceiul de a inlocui apa de robinet cu apa imbuteliata minerala? De aceea, în completarea "apei vii" din plante, va recomand apa mea preferata: APA DE LA ROBINET!!!

CARE E APA CEA MAI BUNĂ?

Dupa ce am studiat fisele de analiza ale Companiei de Apa, atât din Arad cât și din alte orașe mari din Romania, am ajuns la concluzia ca APA DE LA ROBINET este cea mai potrivita apa pentru organismul uman. Daca va e teama de rugina si mizeria sistemelor vechi de distributie a apei potabile, sau de riscul ca intr-o teava fisurata sa intre microorganisme de te miri unde, instalati-va acasa un SISTEM PERSONAL DE TRATARE A APEI. (tratare = filtrare + purificare microbiologica). Există pe piață suficiente sisteme de tratare a apei (un exemplu este e-Spring, distribuit de Amway, dar l-am pomenit pe acesta doar pentru raportul excelent calitate/preț). E important sa faceți ceva mai mult decât o simplă filtrare a apei. Stațiile casnice de tratare a apei o și sterilizeaza. In ceea ce priveste pretul unui asemenea sistem, apa vine fara PET-uri, la robinetul de-acasă, la cca 18 bani pe litru.


Dar și în absența unei stații de tratare a apei, gustul de clor cel putin poate fi usor eliminat. Simpla colectare a apei intr-un vas și lăsatul ei pe masă face ca într-o oră clorul să se evapore.

REVENITI, ASADAR, LA APA DE ROBINET!

Aduceti-va aminte ca pietrele la rinichi erau o raritate pe vremea parintilor si bunicilor nostri... si nu mai beti apa minerala (nici plata si nici carbogazoasa), ci dintr-o sursă controlată de voi.


MINERALELE ȘI VITAMINELE SE IAU DIN LEGUME SI FRUCTE, și nu din apă!



102 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page